Készítsd el ezt a mennyei Sajtos túrós pogácsa recept, amely garantáltan mindenkit elbűvöl majd az ízével és ropogós állagával! Ez a recept a vaj, túró és trappista sajt tökéletes kombinációját kínálja, így igazi ínyenc csemege. A tészta hűtőben történő pihentetése kulcsfontosságú lépés, ami biztosítja, hogy a pogácsák omlósak és könnyedek legyenek. Az aranybarna, sajtos tetejű finomságok tökéletes kiegészítői lehetnek egy meleg teának vagy akár egy pohár bor mellett is. Ne habozz, próbáld ki ezt az egyszerű, mégis ellenállhatatlan receptet, amely minden alkalomra tökéletes választás!

Készítsd el ezt a mennyei Sajtos túrós pogácsa recept, amely garantáltan mindenkit elbűvöl majd az ízével és ropogós állagával!
Készítsd el ezt a mennyei Sajtos túrós pogácsa recept, amely garantáltan mindenkit elbűvöl majd az ízével és ropogós állagával!

Sajtos túrós pogácsa recept hozzávalók

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 1,6 darab tojássárgája (kenéshez)
  • 12 dkg trappista sajt
  • 0,8 csipet só

Sajtos túrós pogácsa recept elkészítése

A túrós pogácsa elkészítése egy kellemes és kreatív folyamat, amely remek alkalmat kínál arra, hogy kipróbáld magad a konyhában, még akkor is, ha nem tartod magad gyakorlott szakácsnak. Kezdd a receptet azzal, hogy a szoba hőmérsékletű vajat, a lisztet, a túrót és egy kevés sót egy nagy tálban összegyúrod. Fontos, hogy a vaj legyen kellően puha, így könnyebben tudod majd összedolgozni a többi hozzávalóval. Miután alaposan összedolgoztad a hozzávalókat, a tésztát egy folpackba csomagold, és helyezd a hűtőbe pihenni körülbelül 2-3 órára. Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a tészta megfelelően megkeményedjen, így később könnyebben tudod majd nyújtani.

A pihenőidő leteltével vedd elő a tésztát a hűtőből, és helyezd egy enyhén lisztezett munkafelületre. Itt nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra. Ha a tészta túlságosan ragadna a nyújtás közben, ne habozz több lisztet használni, hogy könnyebb legyen dolgozni vele. A kinyújtott tésztából pogácsaszaggatóval vagy egy egyszerű pohárral szúrd ki a kívánt méretű pogácsákat. Ez egy szórakoztató része a folyamatnak, ahol kreatívan alakíthatod a pogácsák méretét és formáját.

A kiszaggatott pogácsákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz, mivel sütés közben még nőni fognak. Mindegyik tetejét kenjük meg óvatosan felvert tojássárgájával, ami nemcsak hogy szép fényt ad a pogácsáknak, de segít a sajt megtapadásában is. Ezután bőségesen szórd meg a tetejüket reszelt trappista sajttal, ami ízletes, aranybarna kéreg kialakulását fogja elősegíteni.

Végül helyezd a tepsit egy előmelegített, 180 fokra állított sütőbe, és süsd a pogácsákat körülbelül 30-35 percig. Figyeld a sütési folyamatot, és amint aranybarna színt kapnak, már készen is vannak. Tálald őket melegen, így a legfinomabbak. Ez a túrós-sajtos pogácsa remek választás lehet reggelire, uzsonnára vagy akár egy baráti összejövetel finom kiegészítőjeként.