Készülj fel egy csodálatos sütési élményre ezzel a túrós, sajtos pogácsa recepttel, ami garantáltan mindenkit lenyűgöz majd a családban! A finomliszt, friss túró és trappista sajt hármasa teszi ezt a receptet ellenállhatatlanná. A tészta elkészítése rendkívül egyszerű, csak keverd össze a hozzávalókat, pihentesd, és már készítheted is a pogácsákat. A sajtos tetejű, aranybarna pogácsák tökéletes kiegészítői lehetnek egy forró teának vagy kávénak, így akár a reggeli vagy a délutáni teaidő csúcspontja is lehetnek. Próbáld ki ezt a receptet, hogy otthonodat megtöltse a friss sütés illata és a családod arcára mosolyt varázsolj!

Készülj fel egy csodálatos sütési élményre ezzel a túrós, sajtos pogácsa recepttel, ami garantáltan mindenkit lenyűgöz majd a családban!
Készülj fel egy csodálatos sütési élményre ezzel a túrós, sajtos pogácsa recepttel, ami garantáltan mindenkit lenyűgöz majd a családban!

Túrós pogácsa recept élesztővel hozzávalók

50 dkg finomliszt
1 csomag száraz élesztő
2 ek tejföl
2 tojássárgája
2 tojássárgája(kenéshez)
2 tk só
1 dl tej
150 g túró
1 tk cukor
25 dkg margarin
Reszelt trappista sajt

Túrós pogácsa recept élesztővel elkészítése

A túrós pogácsa elkészítése nemcsak egyszerű, de igazi öröm is egyben. Kezdetnek minden alapanyagot készíts elő, hogy könnyebben haladhass. A recept alapja a finomliszt, melyhez hozzáadod a száraz élesztőt, sót, egy teáskanál cukrot, majd jól összekevered. Ezután a tojássárgáját, a tejfölt, a langyosra melegített tejet, a túrót és a margarint is hozzáadod. A margarint előtte érdemes kisebb darabokra vágni, hogy könnyebben el tudjon oszlani a tésztában.

Most jön a gyúrás része, ami alapos munkát igényel. Gyúrd össze a hozzávalókat addig, amíg sima, egyenletes tészta nem keletkezik, ami elválik a tál oldalától. Ha kézzel dolgozol, lehet, hogy néhány percig tart, míg elérheted a kívánt állagot. Ha ezzel megvagy, letakarva, hagyod a tésztát egy meleg helyen, például a konyhapulton, hogy 40 perc alatt szépen megkeljen.

Amikor a tészta megkelt, helyezd egy lisztezett munkafelületre. Itt nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval szaggasd ki a kívánt formákat. A kiszaggatott pogácsákat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezd. Ezután két tojássárgáját keverd össze egy kevés tejjel, és ezzel kend meg a pogácsák tetejét. Ez ad majd nekik egy szép, aranybarna színt a sütés során.

Végezetül szórd meg bőkezűen a pogácsák tetejét reszelt trappista sajttal, ami nemcsak ízletes lesz, de ropogóssá is teszi majd a tetejüket. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel süsd őket 180 fokon, körülbelül 20-25 percig, vagy amíg szép aranybarnára sülnek. A végeredmény egy ízletes, ropogós túrós-sajtos pogácsa lesz, amely tökéletes kísérője lehet bármilyen italnak, vagy akár önállóan is fogyasztható egy finom előételként.