Szeretnél valami finom és laktató falatot készíteni, ami egyszerre könnyű és laktató? Akkor próbáld ki ezt a mennyei túrós pogácsa receptet! A puha tészta alapjához csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség, és a végeredmény garantáltan mindenkit levett a lábáról. A ropogós sajtos tetejű pogácsák tökéletesek reggelire, uzsonnára vagy akár vendégváró falatkaként is. Készítsd el őket otthon, és élvezd az elkészítés örömét és az illatok kényeztetését a sütőből kihallatszó édes csábítással együtt!

próbáld ki ezt a mennyei túrós pogácsa receptet! A puha tészta alapjához csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség, és a végeredmény garantáltan mindenkit levett a lábáról.
Próbáld ki ezt a mennyei túrós pogácsa receptet! A puha tészta alapjához csak néhány egyszerű hozzávalóra van szükség, és a végeredmény garantáltan mindenkit levett a lábáról.

Túros tejfölös pogácsa recept hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg puha margarin
  • 5 dkg friss élesztő 1 ek só

A kenéshez

  • 1 ks tojás

A tetejére

  • 10 dkg sajt

Túros tejfölös pogácsa recept elkészítése

A túros tejfölös pogácsa készítéséhez kezdjük azzal, hogy egy nagy tálba szitáljuk bele az összes lisztet. Ezután jöhet hozzá a túró, a tejföl, az olvasztott margarin, valamint az élesztő, amit előzetesen morzsoljunk szét, hogy könnyebben el tudjon oszlani a többi alapanyag között. Ne felejtsük el hozzáadni a sót is, ami kiemeli az ízeket. Miután minden hozzávalót a tálba tettünk, jól dolgozzuk össze őket kézzel vagy robotgép segítségével, amíg homogén, sima tésztát nem kapunk. Ezután egy konyharuhával letakarva hagyjuk a tésztát meleg helyen egy órán keresztül kelni, amíg láthatóan megnő a térfogata.

A tészta kelesztése után helyezzük azt egy enyhén lisztezett munkafelületre. Nyújtsuk ki körülbelül két centiméter vastagra, hogy a pogácsák megfelelő magasságúak legyenek. Ezt követően vágjuk be a tésztát keresztben-kasul, így kis négyzeteket kapunk, amiket könnyebb lesz kiszaggatni. Használjunk pogácsaszaggatót, hogy szép, egyenletes formákat kapjunk, amelyeket aztán helyezzünk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

Miután a pogácsákat elrendeztük a tepsiben, következhet a tetejük díszítése. Egy kis tálban verjünk fel egy tojást, és ezzel kenjük meg alaposan a pogácsák tetejét. Ez ad majd nekik egy szép aranybarna színt a sütés során. Amint a tojással megkentük, szórjuk meg őket egyenletesen reszelt sajttal, ami nem csak ízletes, de ropogósra is süthető a forró sütőben.

Előmelegített sütőben, amit 200 fokra állítunk, süssük a pogácsákat 20-25 percig. Figyeljünk rá, hogy aranybarna színűek legyenek, és a sajt a tetejükön szépen megpiruljon. Amint elkészültek, vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk néhány percig hűlni a tepsiben, mielőtt tálaljuk. Ezután már csak az ízlelés marad hátra; remélhetőleg mindenki élvezni fogja a házi készítésű, frissen sült túros tejfölös pogácsákat.